wind- watertower

wind- watertower
Reconstruction of a water station combined with a 10 m high cooling tower as central village object. The 28 sqm former cistern room has been remodelled into a naturally air-conditioned, shaded, and water providing space by using the traditional technique of cooling towers.

The debris has been put into 7 gabiones that form a “recycling-bench-installation” in front of the tower. Two water tanks, each with a volume of 4000 l, are on top of each other inside the tower.

The water station is a PPP project (Public Private Partnership) of the GIZ. 

Cut and audio: Benedikt von Unold / Maximilian Reithmann

Markus Heinsdorff I Atelier I Friedrichstr. 27 I D - 80801 München I phone +49 89 220397
fax +49 89 2285340 I mobil +49 173 3923104 I markus@heinsdorff.de I www.heinsdorff.de